torstai 14. heinäkuuta 2016

Kaksi kirppistä

Aloitin loman vajaa pari viikkoa sitten sinkoutumalla heti Ruovedelle mökkeilemään hyvässä seurassa. Nautimme myös Mäntän Kuvataideviikkojen ja Serlachius-museo Göstan tarjonnasta. Melkeinpä 15-vuotinen perinne Kuvataideviikoilla ei siis tänäkään vuonna katkennut.

Paluumatkalla Hämeestä Turkuun, pääsin myös kirppiselämöinnin äärelle. Ensimmäinen sattumalta löytynyt kirppiskohde oli Viimeinen oljenkorsi Teiskossa.Sekalaista tavaraa sisältänyt hyllykirppis piti sisällään mm. hienon puisen naulakon, joka jäi hieman kaivertamaan mieltä. Naulakolla ei kuitenkaan ole tarvetta, eli se jäi odottamaan seuraavaa onnekasta kävijää. Silkinystävänä en voinut vastustaa hitusen hassua silkkihupparia. Huppari maksoi viisi euroa.
Toinen kohde oli suurikokoinen Pirkan kirpputorikeskus. Tarkemmin ottaen kirpputorikeskuksessa sijaitseva Retropuoti, oli minulle se kiinnostavin kohde, mutta kahlasin ison loosikirppiksen toki läpi ennen retro-osastoa mukavin tuloksin.


Löysin kivaan hintaan kaksi käyttötavaraa mökille. Pienikokoinen mäntysuovalta tuoksunut räsymatto kustansi viisi euroa, kuten myös sininen leipälaatikko.

Valkoinen Kilta-neliövati oli iloinen vitosen yllätys myös. Astia on todella hyväkuntoinen ja leimakin löytyy pohjasta. Ihanaa, että välillä löytyy myös valkoista Kiltaa.


Retropuodin värikkäät ja valikoidut tuotteet olivat todellisia herkkuja, mutta nappasin mukaani lopulta vain mustan käsilaukun (kuusi euroa). Oikeastaan laukku ei ole vain musta käsilaukku, vaan se on täydellisen kokoinen (mahtuu vesipullo), hienoin yksityiskohdin varusteltu suomalainen Jubella-merkkinen kaunokainen.Huomenna laukku pääsee tositoimiin, kun matkaan pienelle Pohjanmaan kierrokselle. Nyt kaipaisinkin taas vinkkejä kivoista kirppiskohteista akselilla KokkolaPietarsaari–Seinäjoki. Mitä kirppistä en ainakaan saa missata?

8 kommenttia:

 1. Mitä pidit Göstan näyttelyistä? Meillä on aika usein tapana tulla Turun reissulta Keski-Suomeen Tampereen kautta, kun siellä on lapsenlapsi (1v 3 kk) ja Mäntän kautta, kun siellä on Gösta. Tämänkertaiset näyttelyt katsastettiin juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina ja pidettiin kovasti näkemästämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Göstassa on aina mukava käydä, kuten Kuvataideviikoillakin. Gösta on melkein poikkeuksetta laadukas ja kiinnostava. Jo useamman vuoden esillä ollut Malli ja hullu kuvailija -kokoelmanäyttely ei iske, mutta vaihtuvissa näyttelyissä pidin tällä kertaa eniten Noora Schroderuksen ja Mark Wallingerin duuneista.

   Poista
 2. Pirkan kirpputorikeskuksella tulee käytyä muutaman kerran vuodessa, kun sinne ajaa puolessa tunnissa. Viimeinen oljenkorsi onkin ihan uusi juttu mulle. Täytyykin käydä siellä joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusilla ja tuntemattomilla kirppiksillä on kiva kiertää. Välillä ihan ohi ajaessa löytyy helmiä.

   Poista
 3. Toi Pirkan kirppiksen Retro-puoti on ihan kiva ideana. Mutta siihen se sitten jääkin! Hinnat siellä on niin kohtuuttomat, ihan törkeät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Retropuoti oli kiva kokemus, vaikka hinnat olivatkin korkeammat kuin ns. perinteisellä kirpputorilla. Osasin kyllä odottaa, että hinnat ovat kovemmat, mutta en ainakaan tällä kertaa pettynyt.

   Poista
 4. Viime kesänä tuli Kokkolassa poikettua muutamalla kirppiksellä ja oma suosikkini niistä oli Agatha; http://repeteus.blogspot.fi/2015/08/kesan-suuri-kirppissaalis.html. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kaikkea Keski-Pohjanmaalla bongailet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Hanna! Mä en ehtinyt perjantaina Agathaan, kun aika loppui. Ehkä joku toinen kerta!

   Poista